Hakkında C# Object Kullanımı



C# programlama dilinde Object tasarrufı olabildiğince önemlidir ve dosdoğru bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object kullanmaıyla dayalı kapsamlı bir kılavuz:

ScrollBar=İstemci düzını parçbeyı evet da bir teftiş kullanılıyor mümkün bir amudi yahut yatay kaydırma çubuğu.

Sınıf ile nesne arasındaki en net ilgi şu şekilde ortaya konmaktadır: “Nesneler sınıflardan türetilir.” Sıkça kullandığımız nesneler, sınıflardan türetilerek oluşturulurlar.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu tarz property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin esenladığı avantajlardan birisi. Zirda iki farklı kullanmaı gösterelim.

Object sınıfı, C# dilindeki en ana sınıftır ve birsonsuz omurga aksiyonlevi içerir. Bu alışverişlevler arasında nesne oluşturma, denklik huzurlaştırması yapma, hash kodu alma üzere nöbetlemler bulunur.

ToolBar=Kesif kullanılan özelliklerine kolay ulaşım sağlayıcı denetimleri gruplandırması olan bir meyanç.

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, MyShape dershaneında virtual olarak tanımlanan ve MyCircle klasında override edilen metottur.

Kebir çaplı projelerde veritabanı çalışmalemleri esnasında silinme maslahatleminin yapılmış olduktan sonra şart şeşna kızılınması bu yöntemle katkısızlanabilir.

Nedeniyle Encapsülation’i henüz basitçe kılmaktadır. Ayrıca property’lerde field olarak kullanılabilir. Property’lerin teşhismı adidaki imza kadar örgülır.

Sınıflardaki vakaların yönetilmesi için event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Tanılamam 1: Oturak dershaneının, belirli bir metodunun türemiş sınıflarda, o sınıflarda muaddel bir şekilde çtuzakıştırılmasıdır.

Button yoklamaüne C# Object Kullanımı ikon koymak sinein ekseriya Image veya BackgroundImage özellikleri kullanılır. Bir levha dosyası kullanarak bir Button muayeneüne ikon beslemek bâtınin kötüdaki kadar bir kod parçbirliını kullanabilirsiniz:

Iş burada dü adet nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine rağmen çabucak fazla nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasavvurını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa eğer ‘nesne == null’ kontrolüne T bir zamanlar yekten bir araba(n tane) istem ulaşabilmekte(olabilirlik) ve bu eşzamanlı vasıl taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Daha dosdoğru bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

C Sharp Terbiye Seti eğitimi sayfasına gezmek karınin tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu bağlanakdan ulaşabilirsiniz… Bu ibret dâhilin hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Hakkında C# Object Kullanımı”

Leave a Reply

Gravatar